Cutremur, incendiu, evacuare, prim-ajutor

Postat de Buhusi la Joi, 16/06/2016 - 11:59
Cutremur, incendiu, evacuare, prim-ajutor

La Spitalul Orasenesc Buhusi a avut loc un nou exercitiu de evacuare si acordare de prim-ajutor in cazul unui cutremur urmat de incendiu.

Au participat personalul angajat din compartimentele neurologie si medicina interna-cronici si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta. Exercitiul a avut mai multe etape: a fost simulata solicitarea de ajutor la 112, oprita alimentarea cu gaz metan si energie electrica.

S-a acordat primul ajutor ranitilor de catre echipele proprii de prim-ajutor, dupa care au fost evacuati cu ambulanta proprie. S-a incercat limitarea incendiului cu mijloacele proprii din dotare (stingatoare, hidranti), au fost evacuate bunurile materiale (aparatura medicala, arhiva), ultima etapa fiind interventia specialistilor de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta, care au intervenit cu autospecialele din dotare pentru limitarea incendiului.

“In acest an mai avem programate inca doua exercitii. Intr-unul dintre ele, de o mare complexitate, vor fi implicate compartimentele chirurgie generala, ortopedie, internari de zi medico-chirurgicale, A.T.I./ U.T.S. si blocul operator.

Astfel, vor fi implicate toate sectoarele de activitate in simularile care au debutat acum trei ani”, a declarat Constantin Poiana, manager de calitate.

Sursa
desteptarea.ro